10-10-2016

Hvad koster en medarbejder i din virksomhed?

Nu kan du få svar på, hvor mange penge din virksomhed i gennemsnit bruger pr. medarbejder om måneden. Og samtidig kan du tjekke, om det er mere fordelagtigt at være ansat hos konkurrenterne.

Penge

Der er nemlig markant forskel på, hvad virksomhederne i Danmark bruger på deres ansatte. Det viser vores seneste analyse, som vi har gennemført for TV2.

Gå endelig på opdagelse i vores analysetal og tjek, hvor meget der i gennemsnit bliver brugt pr. medarbejder i den virksomhed, hvor du er ansat.

Tjek_knap

Virksomheder i Københavnsområdet er markant mere rundhåndede med lønningerne end i resten af landet. Det viser en helt ny analyse fra NN Markedsdata.

777.000 kroner om året. Så meget koster det i gennemsnit for en virksomhed i Gentofte Kommune at ansætte en medarbejder, når alle udgifter til løn, pension og øvrige udgifter til eksempelvis sundhedsforsikring tælles med. 

Dermed har erhvervslivet i Gentofte Kommune landets højeste personaleomkostninger – 261.000 kroner højere end landsgennemsnittet på 516.000 kroner.

Det viser en vores seneste analyse, som er udarbejdet på baggrund af regnskabstal fra de 4.357 danske virksomheder, der i deres 2015-regnskab har oplyst antallet af medarbejdere samt personale- og administrationsomkostninger. Analysen omfatter kun virksomheder, der har 25 ansatte eller derover.

Københavnsområdet topper
Og det er i det hele taget virksomhederne i Københavnsområdet, der har de højeste personaleomkostninger. På andenpladsen finder man virksomhederne Hørsholms Kommune (760.000 kr.), efterfulgt af Rudersdals Kommune (681.000 kr.), Københavns Kommune (651.000 kr.) og Gladsaxe Kommune (640.000 kr.).

Først på 13. pladsen finder man en kommune uden for Sjælland. I Esbjerg Kommune betaler arbejdsgiverne i gennemsnit 544.000 kroner om året for en medarbejder.    

- Det er ikke overraskende, at personaleomkostningerne i Københavnsområdet er højere end i resten af landet. Det er her, at nogle af landets mest værdifulde selskaber har hovedsæder og holdingselskaber – samtidig ligger der en række store og meget videnstunge virksomheder, der kæmper om de samme dygtige medarbejdere. Det er med til at presse personaleomkostningerne op, siger Ivan Jæger Christiansen, direktør i NN Markedsdata, der netop er opkøbt af Bisnode.

Ærø Kommune halter efter
I den anden ende af skalaen finder man Ærø Kommune, der har to virksomheder med i analysen. Her er den gennemsnitlige personaleomkostning 228.000 kroner om året – 549.000 kroner mindre end i Gentofte Kommune. 

I Fanø Kommune koster en medarbejder i gennemsnit 370.000 kroner om året, mens arbejdsgiverne i henholdsvis Solrød Kommune og Odsherred Kommune må betale i gennemsnit 371.000 kroner om året for en medarbejder. 

Virksomheden med de højeste personaleomkostninger er Novo A/S, hvor de 35 medarbejdere i gennemsnit kostede virksomheden 7.352.000 kroner om året. 

Yderligere oplysninger:
Ivan Jæger Christiansen, direktør NN Markedsdata, tlf.: 2383 6322.