28-05-2015

Landets håndværkere har nydt godt af håndværkerfradraget.

lokaleblaa

Landets håndværkere har nydt godt af håndværkerfradraget. Siden fradraget blev indført har branchen mere end fordoblet sit overskud, viser en analyse fra NN Markedsdata. 

Lars Løkke Rasmussen har gjort håndværkerfradraget til et kardinalpunkt i valgkampen. Venstre-formanden meddelte i januar, at han ikke vil stå i spidsen for en borgerlig regering, hvis han ikke får genindført fradraget.

 Og Lars Løkkes udmelding bør vække glæde hos landets håndværkere.

Siden håndværkerfradraget blev indført af VK-regeringen tilbage i juni 2011 har landets håndværkere mere end fordoblet deres overskud. Det viser en analyse, som dataanalysevirksomheden NN Markedsdata har foretaget. 

Fra 2010 til 2014 har håndværkervirksomheder i gennemsnit øget virksomhedernes overskud fra 270.000 kr. til 576.000 kr. før skat. En stigning på 113 procent.

- Der er noget, der tyder på, at håndværkerfradraget har haft stor indflydelse på håndværkernes bundlinje. Der har været en god vækst i branchen de seneste fem år, uden at håndværkerne dog vælter sig i penge, siger Ivan Jæger Christiansen, direktør i NN Markedsdata.

NN Markedsdata baserer sin analyse på regnskabstal fra 3.410 håndværkervirksomheder, der har indrapporteret regnskabstal for de seneste fem år.  

Se også artiklen i Kristeligt Dagblad d. 28. maj 2015.