05-01-2016

Virksomheder lukker hurtigere – men det er faktisk ikke så skidt endda

Lukket

Danske virksomheder er yngre, når de lukker og slukker.

Når danske virksomheder ophører med at eksistere, er de i gennemsnit 7,7 år gamle. Det er to år mindre end i 2006, hvor virksomhederne i gennemsnit var 9,7 år, når de lukkede.

Og selvom det umiddelbart kunne lyde som en negativ udvikling, så er det faktisk slet ikke så skidt endda, forklarer Ivan Jæger Christiansen, direktør i NN Markedsdata. 

- Gennemsnitsalderen på de virksomheder, der lukker, er faldende, fordi der bliver startet væsentligt flere virksomheder nu, end der gjorde for 10 år siden, siger Ivan Jæger Christiansen og fortsætter:

- Stigningen i antallet af iværksættere går ud over gennemsnitsalderen, da nystartede virksomheder har en markant højere risiko for at lukke end etablerede virksomheder. Derfor ser vi, at gennemsnitsalderen falder. Så i stedet for at ligge søvnløs over at gennemsnitsalderen på danske virksomheder falder, så skal vi glæde os over, at virkelysten er stigende, siger han.

I 2006 lukkede der 40.289 virksomheder. Heraf var 20.848 virksomheder mellem 0 og 5 år gamle – svarende til 52 procent. I 2015 er der lukket 31.030 virksomheder. Heraf var 18.845 virksomheder mellem 0 og 5 år gamle – svarende til 61 procent.

Se også vores seneste branchetal for webshops.